Da u Bosni i Hercegovini nije kako jeste, sada bi na sve strane ove zemlje organizatori otpora agresiji i heroji odbrambeno-oslobodilačkog rata, u školama, firmama, vrtićima, na mjestima historijskih pobjeda držali časove historije i evocirali sjećanja na, možda, u historiji Bosne najsvjetlije trenutke njene milenijske povijesti.

Ali, kako je u Bosni i Hercegovini stanje kakvo jeste, umjesto slavlja i lovorika, možda će neki bh. medij i spomenuti neki značajni datum, dok će njeni heroji i dalje ostati na dnu društvene ljestvice, ophrvani najmonstruoznijim kampanjama kriminaliziranja koje im se svih ovih poratnih godina kontinuirano dešavaju.

Iz tih razloga i duboko svjesni "odgovornosti pred narodom, svojim saborcima, državom i historijom", grupa bivših pripadnika Armije RBiH, MUP-a i građana patriota formirala je Udruženje građana za zaštitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu.

U nemogućnosti da preko medija javnosti približe razloge i ciljeve svoga postojanja, Udruženje se odlučilo na pokretanje vlastitog glasila.

Ovo je Korak za tebe BiH, iznuđeni korak onih koji su, ne žaleći svoju krv i svoje živote, stali u tvoju odbranu u najtežem trenutku. Danas po njima i njihovoj žrtvi zločinački pljuju oni koji su ti tada okrenuli leđa, hohštapleri i profiteri, i oni koji su pobjegli u bijeli svijet.

Mi smo, poštovani čitaoci, napravili prvi KORAK. Ostale želimo, i pozivamo vas, da pravimo zajedno s vama.

Stranice ovog lista su uvijek otvorene za vas. Vaše kritike, sugestije, primjedbe i prijedloge rado ćemo uvažiti, jer ćemo samo zajednički uspjeti u nakani da imamo svoje glasilo i svoj glas.


Nusret Hodžić